Scroll Top

Futisvanhemman startti

Futisstartti luo edellytykset hyvälle harrastuksen aloitukselle

Futisstartti-koulutukset ovat seurojen Suomen Palloliiton tuella järjestämiä toimintoja, joiden avulla varmistetaan aloitteleville lapsipelaajille hauska, turvallinen ja kehittävä jalkapalloharrastus, jossa vanhemmat ovat aktiivisesti mukana. Futisstartti toteutetaan yhteistyössä Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppani LähiTapiolan kanssa.

Futisstartti tuo seurat ja perheet lähemmäksi toisiaan heti harrastuksen alussa. Tavoitteena on tehdä jalkapallosta niin kiva ja merkityksellinen harrastus, että se voi pysyä mukana lapsen ja perheen arjessa läpi elämän. Futisstartti -koulutuksen tavoitteena on saada lapsi nauttimaan, kokemaan pätevyyden tunnetta ja osoittamaan sinnikkyyttä jalkapallossa.

Futisstartti on suunnattu pienten lasten vanhemmille, jotka ottavat lastensa kanssa ensiaskelia seuratoiminnassa. Seuran vetämä koulutus koostuu kolmesta osiosta.

  • Meidän seura -osiossa seura esittelee vanhemmille toimintaansa, arvojaan, toimintakulttuuriaan ja työntekijöitään.
  • Lapsen kasvu ja kehitys -osiossa käsitellään vanhempien, läheisten ja seuran roolia liikuntakasvattajana, lasten harjoittelua, jalkapalloharrastuksen sosiaalista puolta sekä sitä, mitä jalkapallo antaa lapselle ja perheelle.
  • Vapaaehtoisuuden merkitys seuratoiminnassa -osiossa avataan vapaaehtoisuuden arvoa yksilölle, seuralle ja koko yhteiskunnalle. Vanhempia kannustetaan lähtemään aktiivisesti mukaan seuratoimintaan.

Lue lisää Futisvanhemman startti-verkkosivuilla.

Futisstartti Header

Futisstartti on osa Suomen Palloliiton ja LähiTapiolan yhteistyötä.

Peli-ilo: Vanhemman käsikirja

Lue dokumentin “Peli-ilo: Jalkapallojuniorin vanhemman käsikirja” tässä [PDF, 3,76 MB]

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.