Tältä sivulta löydät tietoa yhteistyöstämme englantilaisten Football Development Schools:n sekä West Bromwich Albionin kanssa.

 

Kristian Heamsin viesti pelaajille:

”Dear Players,

Here are the behaviours we expect of young ’professionals’ in the training sessions (you should do these with your own teams also if you are serious about football)

Before the session
– Prepare so that you arrive at the session with the correctenerg (rest, eat, sleep, drink)
– Make sure everything is ready, FULL drink bottle, laces done up tight so they DO NOT come undone, ball pumped up, been to the toilet/bathroom
– Be ready 10 minutes before the session

In the sessions
– DO NOT kick the ball when a coach is talking
– Make sure you can see the coach and understand what they are saying
– Focus on winning in the session, giving 100% and trying to be the best
– Set high standards for listening, focus, performance, doing things quickly
– Take RESPONSIBILITY to make sure all the equipment during the sessions is collected (cones, balls): if other people have low standards that doesn’t matter YOU take responsibility – the BEST players always do this
– Understand what the focus of the session is and try to do it, if you do not understand TAKE RESPONSIBILITY to ask the coach

After the session
– TAKE RESPONSIBILITY to make sure ALL the equipment is collected in quickly
– Cool down as the coach has asked making sure this is done correctly
– Recover well for the next session (if you have a double session manage your energy in between, the focus is to play well in the session, not win crossbar challenge in between)

The best players will do this, others won’t do this. Which player are you?

Kristian”


 

Tulevia tapahtumia FDS-ryhmille Rovaniemellä:

Ti-ke, 12.-13.6.2018

 


 

FDS-valmentaja Scott Bainesin haastattelu kesältä 2017

1. Kerro minulle ensin jotain itsestäsi:

– Olen Scott Baines, 33-vuotias, Englannista, työskentelen yrityksessä FDS (Football Development Schools), joka tekee tiivistä yhteistyötä West Bromwich Albionin kanssa ja saa osan rahoituksestaan suoraan heiltä.

2. Miksi olet täällä ja mikä on tehtäväsi täällä?

– Olen toukokuusta alkaen työskennellyt FC Santa Claus Junioreissa ja meillä juuri loppui kolmannet FDS-harjoituspäivät täällä Rovaniemellä.

3. Kerro minulle jotain jalkapallourastasi:

– 7- vuotiaana minut valittiin Try Out- päiviltä Leicesterin junioriakatemiaan. Pelasin siellä 13-vuotiaaksi asti ja sain tarjouksen siirtyä Nottingham Forestiin tai Notts Countyyn, mutta päätin vielä jäädä Leicesteriin. Minut kuitenkin vapautettiin akatemiasta, kun en enää päässyt heidän U15-akatemiajoukkueeseen. Tämän jälkeen keskityin opiskeluun ja veri veti valmennushommiin. Valmensin mm. Yhdysvalloissa, mikä opetti minua paljon, erityisesti integroimaan jalkapallovalmennus lähemmäksi eri yhteisöjä. Valmensin lisäksi Englannissa Northampton Townin akatemiassa. Minulla on UEFA A-valmennuslisenssi.
Kun olin 21-vuotias, perustimme FDS:n yhdessä Kristian Heamesin ja Howard Willmottin kanssa. Olemme toimineet nyt 12 vuotta yhdessä ja meillä työskentelee yhteensä 27 valmentajaa. Näemme joka viikko noin 6 500 pelaajaa Englannissa.

4. Mitkä asiat tekevät hyvän jalkapalloilijan?

– Lähestymme pelaajaa TIPS-mallin kautta, jossa T on technigue= tekniikka, I on insigh and intelligence= oivaltaminen ja älykkyys, P on person=persoona, S on speed and strength= nopeus ja voima. Kaikista tärkein tekijä näistä kaikista on persoona. Tämä tekee pelaajasta 80%. Pelaaja kuuntelee, on tiedonnälkäinen, haluaa oppia, haluaa voittaa jokaisen tilanteen ja jokaisen pelin niin harjoituksissa kuin oikeissa peleissäkin. Kaikki johtavat jalkapalloseurat ympäri maailman kiinnittävät tähän erityistä huomiota. Tietysti myös tekniikka, peliäly ja nopeus ovat myös hyvin tärkeitä, mutta viime kädessä kuitenkin persoona ratkaisee monesti.

5. Tykkäätkö olla täällä Rovaniemellä?

– En tykkää olla Rovaniemellä vaan RAKASTAN olla Rovaniemellä. Olen ollut monessa paikassa Suomessa, mutta Rovaniemi on mielestäni ihanin paikka koko Suomessa! Aina kun minä tulen tänne, täällä on joko tosi lämmin ja aurinkoinen päivä tai sitten on kaunis kylmä päivä ja lunta tulee taivaan täydeltä. Lisäksi Rovaniemen upeutta lisää se, että maailman suosituin mies eli Joulupukki asuu täällä. Kaikki ihmiset ympäri maailmaa ovat aina unelmoineet, että saavat tavata hänet. Rovaniemi on ihana paikka ja täynnä ihania ihmisiä. Olemme löytäneet paljon lahjakkaita jalkapalloilijoita täältä, mistä on iso apu myös meille!

Haastattelu: Camilla Autti


 

Pellavapää taas pioneerina

Juttu julkaistu aiemmilla sivuillamme 4.5.2017.

FC Santa Claus Junioreiden Leo Autti kutsuttiin West Bromwich Albionin akatemiaan intensiivijaksolle vapun ajaksi. Viisipäiväisellä jaksolla Leo kävi mukana treenaamassa WBA:n 03-04 -syntyneiden poikien mukana ja pelasi nuorten pelaajien Valioliigaottelun 05-poikien joukkueessa Leicester Cityä vastaan, jonka aikuisten joukkue on hallitseva Valioliigan mestari.

Nuorten Valioliigadebyytti ehti kulua vain ensimmäisen jakson lopulle, kun yleensä FC SCJ:n riveissä puolustajia piinaava pellavapää kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Autti pääsi itse ampumaan rangaistuspotkun, jonka hän upotti varmasti maaliin. Osuma toi WBA:lle 2-0 johtoaseman ja lopulta Leon maali jäi myös ottelun voittomaaliksi, sillä Leicester onnistui maalinteossa vain kertaalleen, kun WBA pöllytti verkkoja vielä kahden lisäosuman verran.

Vastaavanlaisia tilaisuuksia tulee eteen nuorille pelaajille vain harvoin, eikä kirjoittajan muistissa ole tapausta, jossa näin nuori (11-vuotias) suomalaispoika olisi päässyt pelaamaa nuorten Valioliigaotteluita ja vielä onnistunut maalinteossa.

Aiemmin Leo on ollut kutsuttuna myös Ajax Amsterdamin akatemiaan vastaavan tyyppiselle intensiivijaksolle. Eredivisie-debyytti kuitenkin antaa vielä odottaa itseään.

Edit: Leo pelasi 20.10.2017 nuorten Valioliigassa toisen ottelunsa ja viimeisteli voittomaalin Burton Albionin verkkoon.

AK