Scroll Top

Tapahtuma: FDS-WBA -Toiminta

MAHDOLLISUUS TREENATA ENGLANTILAISTEN HUIPPUVALMENTAJIEN KANSSA

FC Santa Claus Juniorit aloitti yhteistyön  FDS:n (Football Development Schools) kanssa kolme vuotta sitten toukokuussa 2017. Toiminnan tavoitteena oli tuoda pelaajien ja valmentajien arkeen aito tuulahdus kansainvälisen jalkapallon trendejä huippuvalmennuksen muodossa. Football Development Schoolsin ja West Bromwich Albionin Suomi-ohjelma tarjoaakin nuorille suomalaisille pelaajille monipuolisia mahdollisuuksia kehittyä pelaajana englantilaisen ammattilaisvalmennuksen avulla.

Kuukausittain järjestetään kahtena päivänä intensiiviharjoittelujakso, joissa valmennuksesta vastaavat Scott Baines ja Kristian Heames. Intensiivijaksoilla pelaajat saavat kotitehtäviä,  videopalautteet sekä jatkuvan mahdollisuuden yhteydenpitoon Scottin ja Kristianin kanssa. Tärkeintä on, että pelaaja pystyy tuomaan opitut asiat omaehtoiseen harjoitteluun sekä joukkueharjoituksiin.

FC Santa Claus Junioreiden pelaajilla on mahdollisuus päästä pelaamaan FDS:n kautta kansainvälisiin yhteisjoukkueisiin mm. Kokkola Cup:iin. Rovaniemeläisiä pelaajia on päässyt osallistumaan myös ulkomailla järjestettyihin, kansainvälisiä huippuseuroja viliseviin, turnauksiin mm. Saksaan, Ranskaan, Englantiin ja Pohjois-Irlantiin. Lisäksi kyvykkäimmät pelaajat ovat saaneet huippuseuroilta kutsuja akatemiavierailuille.

Toimintaan pääsee mukaan ilmoittautumalla vapaasti sähköpostilla valmennus@fcsantaclausjuniorit.fi

Sähköpostissa tulee ilmoittaa pelaajan nimi, syntymäaika ja osoite sekä huoltajan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Lue lisää FDS:n omilta nettisivuilta: http://www.developmentschools.co.uk/

2005
FDS perustetaan

FDS perustettiin keväällä 2005 Scott Bainesin, Kristian Heamesin ja Howard Willmottin yhteistyönä. Tavoitteena on kehittää tehostetusti paikallisten seurojen lahjakkaita ja motivoituneita pelaajia, jotta heille voisi avautua mahdollisuus päästä etenemään johonkin isoon ammattilaisseuraan.

2010
FDS-toiminta käynnistyy Suomessa 2010-luvun alusta alkaen.

Suomalaiset pelaajat ovat päässeet yhdessä englantilaisten pelaajien kanssa osallistumaan kansainvälisiin eliittiturnauksiin. Tämä yhteistyö on mahdollistanut monelle suomalaiselle nuorelle pelaajalle kokemuksia kansainvälisillä pelikentillä.

2017
FC Santa Claus Juniorit-FDS -yhteistyö alkaa

Toiminnan tavoitteena oli tuoda pelaajien ja valmentajien arkeen aito tuulahdus kansainvälisen jalkapallon trendejä huippuvalmennuksen kautta. Harjoitukset toteutetaan joka kuukausi pidettävillä kahden päivän intensiivijaksoilla.

RYHMÄÄN OVAT TERVETULLEITA NIIN POJAT KUIN TYTÖTKIN

Kaikista tärkeintä on pelaajan oma motivaatio ja aito innostus jalkapalloon!

HUIPPUTASON ENGLANTILAINEN

Valmennustiimi

KRISTIAN HEAMESIN

Ohjeistuksia pelaajille

“Hyvät pelaajat! Tässä on listattuna käytäntöjä, joita odotamme nuorilta “ammattilaisilta” harjoittelujaksoissa. Jos olet tosissasi jalkapallon suhteen, hyödynnä nämä vinkit myös oman joukkueesi treeneissä.”

– Valmistaudu siten, että saavut harjoituksiin tarvittavan energian kanssa (lepää, syö, nuku ja juo oikeaoppisesti)

– Varmista, että kaikki on tarpeellinen on valmiiksi huolehdittu ennen treenejä: täysi juomapullo, nauhat ovat sidottu huolellisesti ja tiukasti, pallo pumpattu, wc: ssä / kylpyhuoneessa käynnit suoritettu

– Ole aina valmis jo 10 minuuttia ennen istuntoa

– Älä potkaise palloa, kun valmentaja puhuu

– Varmista, että näet valmentajan ja ymmärrät heidän sanomansa

– Keskity voittamaan harjoituksissa antamalla 100% ja yrittämällä olla paras

– Aseta korkeat vaatimukset kuuntelulle, keskittymiselle, suorituskyvylle ja asioiden tekemiselle nopeasti

– Ota vastuuta varmistaaksesi, että kaikki harjoitusten aikana tarvittava varustus (muovikartiot, pallot) on kerätty. Jos muilla ihmisillä on alhaiset vaatimukset, sillä ei ole väliä. Sinun on otettava vastuu, sillä parhaat pelaajat tekevät aina tämän.

– Ymmärrä harjoitusten painopiste ja yritä tehdä se: jos et ymmärrä on sinulla vastuu kysyä valmentajalta

– Vastuu varmistaa, että kaikki harjoitusvälineet kerätään nopeasti
– Jäähdyttele valmentajan ohjeistuksien mukaisesti varmistaaksesi, että teet asiat oikein
– Palaudu hyvin seuraavalle harjoituskerralle (jos sinulla on kaksoistunti, hallitse energiaa välitauolla: painopiste on pelata hyvin harjoituksissa, ei voittaa ristikkopalkkihaastetta väliajalla)

Parhaat pelaajat tekevät tämän, muut eivät tee sitä. Mikä pelaaja sinä haluat olla?

– Kristian

SCOTT BAINESIN

Haastattelu kesältä 2017

1. Kerro ensin jotain itsestäsi:

– Olen Scott Baines, 33-vuotias, Englannista, työskentelen yrityksessä FDS (Football Development Schools), joka tekee tiivistä yhteistyötä West Bromwich Albionin kanssa ja saa osan rahoituksestaan suoraan heiltä.

2. Miksi olet täällä ja mikä on tehtäväsi täällä?

– Olen toukokuusta alkaen työskennellyt FC Santa Claus Junioreissa ja meillä juuri loppui kolmannet FDS-harjoituspäivät täällä Rovaniemellä.

3. Kerro minulle jotain jalkapallourastasi:

– 7- vuotiaana minut valittiin Try Out- päiviltä Leicesterin junioriakatemiaan. Pelasin siellä 13-vuotiaaksi asti ja sain tarjouksen siirtyä Nottingham Forestiin tai Notts Countyyn, mutta päätin vielä jäädä Leicesteriin. Minut kuitenkin vapautettiin akatemiasta, kun en enää päässyt heidän U15-akatemiajoukkueeseen. Tämän jälkeen keskityin opiskeluun ja veri veti valmennushommiin. Valmensin mm. Yhdysvalloissa, mikä opetti minua paljon, erityisesti integroimaan jalkapallovalmennus lähemmäksi eri yhteisöjä. Valmensin lisäksi Englannissa Northampton Townin akatemiassa. Minulla on UEFA A-valmennuslisenssi.
Kun olin 21-vuotias, perustimme FDS:n yhdessä Kristian Heamesin ja Howard Willmottin kanssa. Olemme toimineet nyt 12 vuotta yhdessä ja meillä työskentelee yhteensä 27 valmentajaa. Näemme joka viikko noin 6 500 pelaajaa Englannissa.

4. Mitkä asiat tekevät hyvän jalkapalloilijan?

– Lähestymme pelaajaa TIPS-mallin kautta, jossa T on technigue= tekniikka, I on insigh and intelligence= oivaltaminen ja älykkyys, P on person=persoona, S on speed and strength= nopeus ja voima. Kaikista tärkein tekijä näistä kaikista on persoona. Tämä tekee pelaajasta 80%. Pelaaja kuuntelee, on tiedonnälkäinen, haluaa oppia, haluaa voittaa jokaisen tilanteen ja jokaisen pelin niin harjoituksissa kuin oikeissa peleissäkin. Kaikki johtavat jalkapalloseurat ympäri maailman kiinnittävät tähän erityistä huomiota. Tietysti myös tekniikka, peliäly ja nopeus ovat myös hyvin tärkeitä, mutta viime kädessä kuitenkin persoona ratkaisee monesti.

5. Tykkäätkö olla täällä Rovaniemellä?

– En tykkää olla Rovaniemellä vaan RAKASTAN olla Rovaniemellä. Olen ollut monessa paikassa Suomessa, mutta Rovaniemi on mielestäni ihanin paikka koko Suomessa! Aina kun minä tulen tänne, täällä on joko tosi lämmin ja aurinkoinen päivä tai sitten on kaunis kylmä päivä ja lunta tulee taivaan täydeltä. Lisäksi Rovaniemen upeutta lisää se, että maailman suosituin mies eli Joulupukki asuu täällä. Kaikki ihmiset ympäri maailmaa ovat aina unelmoineet, että saavat tavata hänet. Rovaniemi on ihana paikka ja täynnä ihania ihmisiä. Olemme löytäneet paljon lahjakkaita jalkapalloilijoita täältä, mistä on iso apu myös meille!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.