P2009

Joukkueemme on perustettu loppuvuodesta 2015. Alkuhistoriaan kuuluu otteluiden muodossa piirisarjaottelut 2008 syntyneiden poikien sarjassa, Meri-Lapin Nappulaliiga ja turnaukset Pohjois-Suomen alueella.

Kipinä jalkapalloon tuotiin poikien ulottuville tuolloin kuin aikoinaan Paavo Nurmen Olympiatulen leimahdus Helsingin Olympiastadionille. Alkuhistoriaa seuranneina aikoina mukaan liittyivät kansainväliset ottelut Piteå Summer Gamesin tuomina. Saatiin kokea ja nähdä, että jalkapalloa pelataan laajalti muuallakin kun kohdattiin ulkomaisia vastustajia naapurimaassamme.

Alun motto ”punaiset posket, iloiset ilmeet ja hiki harkkojen ja matsien jälkeen” alkoi kehittyä joukkueen ja yksilöiden kehitykseen kohti urheilullisuutta.

Kun lähihistoriaan kuuluu, varmasti jokaisen joukkueen osalta, pandemian runtelema ja koettelema ihmiskunta niin meilläkin kausi 2020 oli välillä repaleinen. Harjoituskausi lähti hyvin liikkeelle kunnes maaliskuu pysäytti kaiken. Muutaman viikon sydämenpysähdyksen jälkeen löysimme narun pään ja tartuimme siitä kiinni. Keksimme hyvän keinon etäharjoitteluun ja videoiden ja chattien avulla saimme koottua joukkueen kasaan jälleen. Valmennustiimi työsti niin hyvät välineet pelaajille kuin vain suinkin voi ja päästiin taas harjoittelemaan huhtikuun alussa 2020, vaikkakaan ei välitöntä kontaktia pelaajien kanssa voitukaan suorittaa.

Pandemian hellitettyä ensimmäisen puristuksensa pääsimme toukokuun lopulla 2020 taas kokoontumaan yhteen livenä ja siitä alkoi joukkueen kehityksen polku 2.0. Pelaajamme ovat juuri siinä iässä, että kehityskäyrä on aktiivisella harjoittelemisella jyrkästi ylöspäin. Näki ketkä olivat tehneet töitä henkilökohtaisella tasolla hurjasti jopa niin sanotun lockdownin aikana. Työnteon aika alkoi kuitenkin kaikille.

Kesän suunnitelmat menivät kuitenkin pipariksi kun turnauksia peruttiin pitkin Suomea ja päätimmekin keskittyä vain piirisarjaan, jotka meille järjestettiin viimeistä vuotta turnausmuodossa eli otteluita kertyi aina kolme minne sitten matkustimmekaan pelaamaan niitä. Turnaukset sujuivat tuloksellisesti kohtuullisesti, mutta se mikä kaikkein tärkein niin pelaajien ja joukkueen kehityksen suunta eteni mallikkaasti mitä pidemmälle kesä eteni kohti syksyä.
Viimeiset turnaukset kuin myös Palloliiton pelaajien kehityksenseuranta -tapahtumat syksyllä 2020 osoitti ettemme ole enää yksilöllisesti tai pelillisesti joukkueena kaukana sarjan kovimmista joukkueista ja pelaajien yksilöllinen kehittyminen on sujunut suunnitelmien mukaan koko ajan kehityksenjunan puksuttaessa eteenpäin.

Harjoituskausi 2021 on sujunut niin hyvin kuin mitenkään on mahdollista pandemian toisen puristuksen aikana. Olemme pystyneet harjoittelemaan täyden ja ehjän harjoituskauden lukuun ottamatta harjoitusotteluiden mahdottomuutta. Sairaanhoitopiirien ulkopuolelle matkustaminen on ollut talven pannassa. Seuran sisäisiä harjoitusotteluita on pienessä määrin kyetty pelaamaan ja hakemaan tuntumaa itse peliin. Pääasiassa kuitenkin harjoittelu on keskittynyt pelaajien työkalujen kehittämiseen niin yksilöinä kuin useamman pelaajan yhteistyönä.

Epävarmuustekijöitä toki on, kun emme ole kyenneet mittaamaan tasoamme harjoitusotteluiden puutteiden vuoksi, mutta pelaajien hyvä osallistuminen harjoituksiin ja rautainen aktiivisuus harjoitusten sisällä sekä hyvin onnistunut harjoitusten suunnittelu on antanut merkkejä kehityksen polun jatkumisesta ja nostanut pelaajiamme Ounashallin törröttävän tekonurmen päälle. Jännitysmomentteja on kuitenkin olemassa millä tasolla tällä hetkellä olemme, mutta se on koko jutun suola ja sokeri. Työtä vielä on edessä pitkään ennen kuin pääsemme maistamaan makeaa kakkua.

Se mikä pelaajiemme aktiivisuus on ollut jo pitkään harjoituksiin osallistumisella ja harjoitusten sisällä tapahtuvalla aktiivisuudella niin, kun soitimme Suomen Tivolin ennustajaeukolle niin, hän povasi meille tikapuita korkealle onnistumisten suhteen ja ilman kulmakarvojen kohautusta pelaajien kehityksen tien johtavan pitkälle oikeaa tahtia. No uskoako vai ei niin luotamme hänen olevan oikeassa.

Kesä 2021 tuo kuitenkin tullessaan meille uuden piirisarjan sarjasysteemin ja enää emme tule pelaamaan turnauksia vaan yksittäisiä otteluita ja jopa sarjataulukkoakin tullaan pitämään Palloliiton toimesta yllä. Tulemme pelaamaan kahdella joukkueella 8 vastaan 8 pelejä, toisen joukkueen pelatessa Pohjois-Suomen 1.divisioonaa saaden vastaan kaikki kovimmat joukkueet ja toisen joukkueemme pelatessa Pohjois-Suomen 2.divisioonaa, jossa pyrimme hakemaan sopivaa kehitystä kaikille innokkaille pelaajillemme.

Emme pyri menemään sinne missä pallo on vaan sinne mihin pallo on menossa!

TOIMIHENKILÖT

Janne Kouri
Joukkueenjohtaja P2009
paattaajaiset2020_jouni-seppala
Jouni Seppälä
Vastuuvalmentaja

Pätevyys:

  • UEFA A-lisenssi
coach_toniryynanen
Toni Ryynänen
Apuvalmentaja

Pätevyys:

  • Futisvalmentajan Startti-lisenssi
Kati Storgårds
Joukkueenjohtaja P2009
matti-peltoniemi
Matti Peltoniemi
Valmentaja

Pätevyys:

KALENTERI


SPONSORIT
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.