Scroll Top

MIKÄ ON SANTA CLAUS LIIGA?

FC Santa Claus Junioreiden lasten ja nuorten harrasteryhmät muodostavat Santa Claus Liigan.

Siihen kuuluvat Perhefutis, Mimmit, Nappulat ja Harrasteliiga.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen Kesän 2024 Santa Claus Liigaan on auki:

Ilmoittautuminen Talvifutikseen 2024-2025 avataan syksyllä:

SANTA CLAUS LIIGAN RYHMÄT

Perhefutis on 3-5 -vuotiaan lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus, joka mahdollistaa kiireettömän hetken yhdessäoloon. Toiminnassa harjoitellaan monipuolisesti perusliikuntataitoja, tutustutaan pallon käsittelyyn ja harjoitellaan yhdessä vanhemman kanssa ryhmässä toimimista.

Perhefutiksessa autetaan lasta oivaltamaan ja oppimaan itse ja yhdessä aikuisen kanssa kokeilemalla.

Toiminta toteutetaan Palloliiton perhefutis-konseptia mukaillen ja vastuuohjaajat ovat saaneet Palloliiton koulutuksen tehtäväänsä. Ryhmäkoko 10-15 pelaajaa ja ryhmät perustetaan alueittain ilmoittautuneiden mukaan.

Kesällä ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja osallistuvat kolmeen pelitapahtumaan; avajaiset, valokuvaus ja päätöspelit. Talvella ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja osallistuvat kahteen pelitapahtumaan; joulu- ja päätöspelit.

Nappulaliiga on 5-12 -vuotiaille pojille ja Mimmiliiga on 5-12 -vuotiaille tytöille.

Toiminnassa tutustutaan jalkapalloharrastukseen harjoitellen niin perusliikunta- kuin jalkapallotaitoja leikin ja mukavan yhdessäolon avulla. Ryhmissä opetellaan edelleen ryhmässä toimimista ja tarvittaessa myös haastavampia jalkapallotaitoja.

Ryhmien ohjaajina toimivat lasten vanhemmat, seuran pelaajat ja muut ohjaamisesta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset. Seuramme kouluttaa kaikki halukkaat tehtäväänsä ja ohjaamisesta saa pienen korvauksen. Ryhmäkoko 10-15 pelaajaa ja ryhmät perustetaan alueittain ilmoittautuneiden mukaan. Tytöille pyritään ensisijaisesti järjestämään omat ryhmät, mikäli tyttöjä ei ilmoittaudu riittävästi samaan ikäryhmään perustetaan sekajoukkueita.

Kesällä ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja pelipäiviä pidetään seitsemän tapahtumaa kesän aikana Saarenkylän urheilukentällä eli tutummin Sanulla.

Harrasteliiga on tarkoitettu 13-17 -vuotiaille pojille ja tytöille, jotka haluavat pelailla jalkapalloa ja pitää kuntoa yllä mukavan porukan kanssa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki nuoret; niin aloittelijat kuin aktiivipelaamisen lopettaneet entiset juniorijoukkuepelaajat, kunhan rentomeininki on pääasia.

Ryhmät kokoontuvat kesällä kerran viikossa ja pelejä järjestetään aina sopivan vastustajan löydyttyä. Ryhmäkoko on 10-20 pelaajaa ja ryhmän vetäjänä toimii aikuinen ohjaaja, joka voi halutessaan myös itse pelailla mukana.

Santa Claus Liigan talvifutis

Talvifutisryhmät aloittavat lokakuussa ja kokoontuvat koulujen liikuntasaleissa viikoittain lukuun ottamatta syyslomaa, joululomaa sekä talvilomaa (viikko 10) ja toiminta päättyy huhtikuussa. Pelitapahtumia järjestetään kerran kuukaudessa! Talvifutikseen osallistuvien Palloliiton maksut hyvitetään seuraavan kesän maksusta lapsen/nuoren jatkaessa kesätoiminnassa.

Talvifutisryhmät jaetaan kesätoiminnan tavoin perhefutikseen, mimmeihin, nappuloihin ja harrasteliigaan.

SANTA CLAUS LIIGAN OHJAAJAT

Jokaisessa mimmi- ja nappulajoukkueessa tulee olla vähintään kolme (3) ohjaajaa – mieluummin 4-5 -, joista kaksi täysi-ikäisiä, jotta joukkue voidaan muodostaa. Tästä periaatteesta emme tingi, joten on erittäin tärkeää, että Teistä vanhemmista löytyy riittävästi halukkaita ohjaajia joukkueisiin. Riittävä ohjaajamäärä takaa sen, että toiminta on sekä laadukasta ja turvallista lapsille mutta myös mielekästä Teille ohjaajille. Vuosittain Teitä lasten vanhempia tarvitaan ohjaajiksi noin 80-100, jonka lisäksi ohjaajina on junioreita ja muita henkilöitä.

Jokaisen aloittavan tai jatkavan joukkueen ohjaajat koulutetaan ennen kauden alkua. Koulutuksia on tarjolla sekä aloittaville että myös jo aiemmin mukana olleille. Koulutamme ohjaajat myös pelinohjaajiksi, jota kautta voi saada myös lisätienestejä alueturnausten peleistä tai kouluttautumalla edelleen erotuomariksi. Ohjaaja- ja pelinohjaajakoulutukset ovat kesäksi sitoutuvalle ilmaisia.

Ohjaajille maksetaan pieni korvaus ja he saavat ohjaajapaidan. Lisätietoja ohjaajille tästä.

SANTA CLAUS LIIGAN VUOSIKELLO

 • Tammi-helmikuussa talvifutisryhmät jatkavat toimintaansa
 • Helmikuussa on Hankifutis-pelitapahtuma
 • Maaliskuussa avataan ilmoittautuminen kesätoimintaan
 • Huhtikuussa pelataan talvifutiksen päätöspelit
 • Toukokuussa alkaa kesätoiminta ja pidetään avajaispelit
 • Kesäkuussa kesätoiminta pyörii jo täydellä teholla. Harjoitukset pidetään viikoittain ja Sanulla pelataan joka toinen keskiviikko.
 • Heinäkuussa pelataan Santa Claus Cupissa (päätetään vuosittain erikseen) ja pidetään kolmen viikon tauko
 • Elokuussa jatketaan harjoituksia ja pidetään Valokuvaus -pelitapahtuma
 • Syyskuussa toiminta päättyy ja pidetään Päätöspelitapahtuma Keskusurheilukentällä. Ilmoittautuminen Talvifutisryhmiin on käynnissä.
 • Lokakuussa alkaa talvifutistoiminta
 • Marraskuussa pyörii harjoitukset normaalisti
 • Joulukuussa pelataan pikkujoulupelit ja talvifutisryhmät jäävät joulutauolle

LISÄTIETOJA

Lisätietoja: nappulatiimi[at]fcsantaclausjuniorit.fi tai puh. 040 53 11 023

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.