FC Santa Claus Junioreiden P04-joukkue reissasi koko porukan voimin sunnuntaina. Seitsemän pelaajaa oli kutsuttu Ouluun Huuhkajapäivään ja muutamaa poissaolijaa lukuunottamatta muu joukkue matkasi Kemiin Helmicupiin.

Huuhkajapäivän toteutuksesta pelaajakutsuineen ja otteluineen vastasi Pohjois-Suomen aluevalmentaja Mika Nurmela. Tehtävissä häntä avustivat Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen ja Lapin Urheiluakatemian valmentaja, Santeri Suvala sekä piirin koulutuspäällikkö Ari Härkönen. Maalivahtivalmennuksesta vastasi Rovaniemen Palloseuraan hiljattain kotiutunut Juho Luukkonen.

Ouluun oli kutsuttu alueen noin 580:sta 2004-syntyneestä pelaajasta nyt 40 ja näistä jopa seitsemän oli FC Santa Claus Junioreiden pelaajia. Kutsun olivat saaneet Miska Ylitolva (vas.), Roope Nikkarinen, Mikael SalmelaMilan Peetumber, Niila Holster, Matias Särkelä ja Tatu Lakela. Rovaniemi oli edustettuna todella vahvasti, sillä Rovaniemen Palloseuran Alex Tolra ja Mikko Tuisku täydensivät rovaniemeläisten pelaajasaldon kattamaan lähes neljänneksen kutsutuista. Päivän aikana osallistujat jaettiin kahteen Huuhkaja-joukkueeseen, jotka pelasivat miniturnauksen: kaksi kertaa vastakkain ja kumpikin kerran Ajax Sarkkirantaa vastaan, joka osallistuin turnaukseen omana joukkueenaan.

Nurmela kertasi pelaajien kutsumisperusteita lyhyellä luennolla.

– Poikia on tarkkailtu aluejoukkuevalmentajien toimesta kehittymisen seuranta -tapahtumissa sekä esimerkiksi Marras cupissa. Osa on myös jatkuvassa tarkkailussa Lapin Urheiluakatemiassa.

Päivään sisältyi myös hieman opetusta videopalaverin ja luentomateriaalin muodossa sekä pelaajille että vanhemmille ja valmentajille.

Kemissä tiukkaa taistelua

Helmicupiin osallistunut joukkue aloitti savottansa heti aamusta. Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Tervarit, joka aloitti pelin väkevästi kahdella maalilla. Aamupelin päätöslukemat olivat 4-0 oululaisille. Seuraava vastustaja oli KemPa Keminmaasta, jota vastaan puoliajalle mentiin 1-1 -tilanteessa. Lopulta pisteet tasattiin 2-2 -tuloksella. Kemiläinen KePS taipui Santan käsittelyssä 2-1 ja Joulupukin joukkue pääsi mittelemään pronssimitaleista HauPaa vastaan.

Tasaisessa ottelussa HauPa siirtyi vapaapotkumaalin turvin johtoon. Toisen jakson alussa haukiputaalaiset lisäsivät johtoaan, mutta Santa tuli maalin päähän nopeasti. 2-1 -tilanteessa pallo kävi kertaalleen HauPan maalitolpissa, mutta pian tämän jälkeen HauPa aloitti loppukirin ja karkasi lopulta voittoon lukemin 4-1.

Turnausreissun valmennuksesta vastasi Aleksi Partanen, joka oli tyytyväinen pelaajien otteisiin.

– Pelit sujuivat nousujohteisesti. Tervareita vastaan emme olleet ihan hereillä, mutta muutoin pelit menivät hyvään suuntaan. Pronssiottelussa pelasimme maalin takaa-ajoasemassa ”kaikki tai ei mitään” -periaatteella, kun siirryimme kolmen puolustajan linjaan ja haimme tasoitusta, Partanen summaa.