Millenium-pojat ottivat Puolen Suomen Liigan mestaruuden peräkkäisinä vuosina. Mestaruuskuvasta löytyviä pelaajia nähdään Rovaniemellä pelaamassa tulevanakin kesänä, mm. RoPS:n edustusjoukkueen vahvuudessa. (Kuva: Facebook/Risto Davidila)

Kevät on ehtinyt siihen pisteeseen, että sarja-avaukset on jo osittain pelattu ja osalla joukkueista ne häämöttävät ihan nurkan takana. Sään puolesta ei vielä ihan olla optimaalisessa tilanteessa, mutta ulkokentistä Keskuskenttä on osin talkoovoiminkin saatu pelattavaan kuntoon.

Kun muualla Euroopassa ratkotaan isoja sarjoja, Suomessa uusi kausi on vasta alussa. Kotoisa Veikkausliiga avattiin jo toissaviikolla, mutta nyt myös juniorijoukkueet availevat kauttaan.

FC Santa Claus Junioreiden B-poikien joukkueet ovat jo ehtineet pelata avausottelunsa. Useamman joukkueen osalta niin sanotut kenraaliharjoitukset pidettiin viikonloppuna Oulu Boys Cupissa. Oulussa pelaamassa olivat Joulupukin junioreista P09, P05 ja P04. Omaa valmistavaa viikonloppuaan piti muun muassa P07, joka leireili Kolarissa.

Oulu Boys Cup tarjosi melko tiukan puristuksen osallistuneille joukkueille, mutta peleissä olivat hymyt herkässä. Santajunnujen pelilliset esitykset olivat kaikilta osallistuneilta joukkueilta hyviä. Kävipä Huuhkajapuistossa asian toteamassa myös Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen päällikkö, Mika Nurmela, joka kehaisi P05-joukkueen pelaamista.

Paluu Puolen Suomen Liigaan

FC Santa Claus Juniorit tekee tulevalla kaudella paluun Puolen Suomen Liigaan, kun P04 onnistui raivaamaan tiensä koviin kekkereihin. PSL-kausi starttaa Oulusta ja ensimmäisiä otteluita odotellaan innostuneina sekä hieman jännittäen.

– Kovia otteluita on tulossa. Toivomus on, että paikalle saadaan paljon kannattajia, vaikka ensimmäiset pelit pelataankin Oulussa, valmennuspäällikkö Mikko Salmela kertoo.

Vastaan ensimmäisissä otteluissa tulevat Tervarit sekä Ajax Sarkkiranta.

– Tarkoitus on kartoittaa tasoamme edelleen ja ilman muuta vähimmäistavoite on säilyä sarjassa.

Pojat -04 on jatkamassa reittiä, jonka 2000-syntyneet pojat aikanaan raivasivat auki voittamalla kaksi ensimmäistä Puolen Suomen Liigaa peräjälkeen. Uudemman sukupolven PSL-pelaajat jatkavat Millenium-poikien viitoittamalla tiellä, mutta etenevät omaa polkuaan.

Millenium-tuplamestareiden valmennuksesta vastasivat aikanaan Jyrki Paukku, Olli-Pekka Piisilä ja Risto Davidila.

Santa Claus Cup jo osana perinnettä

Kesä tietää myös sitä, että Rovaniemellä pelataan useiden piirisarjaotteluiden ja -turnausten lisäksi paljon kasvanut sekä entisestään kansainvälistynyt Santa Claus Cup. Perinteisesti seuramme joukkueet osallistuvat kotiturnaukseen mahdollisia pieniä poikkeuksia lukuunottamatta.

Heinäkuun alussa starttaavaan turnaukseen on tulossa joukkueita jälleen ympäri maailmaa, muun muassa Perusta, Kiinasta ja Guatemalasta.

Tätä futiskesää on kannattanut todellakin odottaa, sillä laadukkaita pelejä on luvassa runsain mitoin.

Mikäli haluat mukaan, osaksi rovaniemeläistä jalkapalloperhettä, ota yhteys toimistollemme sivuilta löytyvien yhteystietojen kautta ja kysy lisää!

AK