Herkkupäivän ruokavinkkinä tehdään pilahviriisiä, broilerin fileepihvejä kookos-bearnaisekastikkeessa.

Lisäksi marinoitu kaali-omenasalaatti.

  • Pirkka Broilerin fileepihvejä (ruokailijoiden määrän mukaan)
  • Pirkka täysjyväpikariisi 3dl (4-6hlö)
  • Pirkka Bearnaise kastike 30g (4-6hlö)
  • Pirkka kookosmaito
  • Pirkka rypsiöljy
  • Hieno merisuola
  • Mustapippurirouhe
  • Pirkka Valkokaali
  • Granny Smith omenoita
  • Rajalan väkiviinaetikka
  • Pirkka sokeria
  • Pirkka oregano

 

 

Valmistus:

  • Voitele syvä uunipelti öljyllä.
  • Ripottele riisi pellille ja lisää hienoa merisuolaa kokoalueelle 1tl.
  • Laita broilerin fileet riisin päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää ohuesti nauhana Pirkka rypsiöljyä riisin päälle 0,5dl.
  • Paista riisiä ja broileria 225 astetta 15min.
  • Kaada riisin päälle noin 5-7dl kuumaa vettä.
  • Vähennä lämpö 175 asteeseen ja odota, että riisi on kypsää. Pitää tuntua suussa hiukan rapeana, kuitenkin kypsänä. Kypsä riisi ei ole jauhoista vaikkakin rapeaa.
  • Voit nyt annostella ruoan valmiiksi lautasille esimerkiksi huomioiden ikä tai tarve.
  • Sekoita sauvasekoittimella tai sähköisellä blenderillä Pirkka Bearnaisekastike seos ja 2½ dl Pirkka kookosmaitoa.
  • Kaada seos kattilaan (teflon) ja kuumenna sekä keitä noin 5 min.
  • Anna levätä ja kaada annokseen broilerin päälle.

 

Kaali-omenasalaatti  ja valmistus:

  • Leikkaa puolikas valkokaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Leikkaa 3kpl omenaa ohuiksi suikaleiksi kaalin joukkoon.
  • Sekoita kaali ja omena.
  • Sekoita erillisessä astiassa 3dl vettä, 2dl sokeria ja 1dl etikkaa.
  • Kaada seos kaalin ja omenan päälle.
  • Lisää 1rkl oreganoa ja sekoita.
  • Kaali-omena salaatti kypsyy yön aikana ja säilyy 4-5vrk.