Kaalilaatikko on erittäin herkullinen, mutta kypsennysaika tekee ruoasta ongelmallisen. Tässä ohje nopeaan tapaan valmistaa herkullinen kaalilaatikko huomiselle.

  • Pirkka Puolikas valkokaali
  • 400g Pirkka naudan jauheliha 17%
  • Pirkka keltasipuli 350g
  • Varrellinen sipulinippu
  • Pirkka puuroriisiä 2dl
  • Pirkka voi 50g
  • Hieno merisuola 2rkl
  • Mustapippurirouhe 1rkl

 

 

Valmistus:

  • Leikkaa kaali suikaleiksi ja laita puolet uunivuokaan tai pataan.
  • Suikaloi keltasipuli ja öljyä kuuma paistinpannu (ei polttava).
  • Kun sipuli alkaa pehmetä niin lisää jauheliha kokonaan pannulle. Jauhelihaa ei tarvitse ruskistaa tähän ruokaan. Riittää kypsyminen yhdessä sipulin kanssa.
  • Mausta jauheliha osalla mustapippuria ja suolaa.
  • Kaada puolet jauheliha-sipuliseoksesta kaalin päälle.
  • Kaada paistinpannulle kuumaa vettä ja loput suolasta ja mustapippurista. Anna kiehua hiljalleen 5min.
  • Kiehumisen aikana lohko ja leikkaa siivuiksi kokonainen sipulinippu uunivuokaan.
  • Lisää uunivuokaan puolet siirapista.
  • Lisää 1dl puuroriisiä.
  • Nyt toiseen kerrokseen lisätään loput kaalista, puolet siirapista ja 1dl puuroriisiä.
  • Kaada päälle paistinpannulta kaikki loput ainekset.
  • Lisää vettä siten, että noin 2cm pinnasta jää nesteen yläpuolelle.
  • Sekoita vähän nostelemalla. Lisää voi paloina ja peitä uunivuoka foliolla tai laita pataan kansi päälle
  • Laita vuoka  uuniin alatasolle 90-100 asteeseen koko yönajan.
  • Aamulla sulje sammuta lämpö uunista ja jätä vuoka uuniin.
  • Illalla voit käyttää vielä tarvittaessa uunia 175 astetta 15min, jos haluat tarjota ”kuumaa” ruokaa.

 

 

Ruoanvalmistukseen menee siis aikaa noin 30min. Kaalilaatikko on erittäin maukasta ja terveellistä. Lisukkeeksi tarjoaisin puolukkahilloa ja ruisnappeja (ruisleipää)

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,2 kcal 361 kJ
  • Proteiinia 4,14 g
  • Hiilihydraatteja 6,11 g
  • Rasvaa 4,69 g