Ikäluokat 2005 ja 2006 olivat seurannan alla viime viikonvaihteessa Rovaniemellä

Palloliiton järjestämään kehittymisen seurantaan 23.-24.9. osallistui seuran kaksi ikäluokkaa, joista 2005-syntyneet ovat tällä hetkellä vanhin, kun 2004-syntyneet osallistuvat jo toiminnan jatkumona oleviin huuhkaja-tapahtumiin, sekä aluejoukkuetoimintaan.

Kehittymisenseurantaan kuuluivat oleellisena osana erilaiset mittaukset, joiden avulla pelaajat ja valmentajat voivat seurata yksittäisen pelaajan kasvua ja kehitystä. Tulokset mittauksista ovat henkilökohtaisia, eikä niiden tarkoitus ole muodostaa kilpailuasetelmaa joukkueiden pelaajien välille. Koko joukkueen pelillistä kehittymistä seurataan luonnollisesti otteluiden muodossa ja näistä saatujen videoklippien avulla.

Mittausten ja pelien lisäksi pelaajat saivat tietoa ravinnon merkityksestä urheilijana kasvamiseen. Luentosarjaan aiempina kertoina on kuulunut unen ja levon merkitys urheilijana kasvamisessa, sekä samaan aihealueeseen liittyen omatoiminen harjoittelu ja sen merkitys urheilijaksi kasvamisessa. Tapahtumien rutiineihin kuuluvat myös oman valmentajan pitämät videopalaverit, joissa pelaajat pääsevät itse näkemään ja keskustelemaan pelaamisestaan.

Palloliiton puolesta toimintaa ohjaamassa olivat Mika NurmelaSanteri SuvalaJuha Malinen ja Ari Härkönen.