FC Santa Claus Junioreiden pojat 2005 valkoinen joukkue nousee syksyksi pelaamaan P12-ikäluokan Ykköstä. Nousu varmistui maanantain ottelussa Ajax Sarkkirantaa vastaan Kempeleessä.

Repäisy oli melko raskas, sillä suurin osa joukkueesta oli pelaamassa Piteå Summer Gamesissa vielä sunnuntaina. Kotipuolessa huolto on pelannut ja seuraavana päivänä pojat matkasivat virkein mielin Kempeleeseen, jossa isäntäjoukkue joutui taipumaan lukemin 2-6. Voitto tarkoitti sitä, että P05 on sarjassa toisena ja tavoittamattomalla karkumatkalla.

P05 on pelannut kuluvan kevään kahta sarjaa kahdella ryhmällä. Nyt molemmat ryhmät ovat varmistaneet paikkansa Ykkösessä, mutta vielä on avoinna, nouseeko Ykkösessä pelannut joukkue Mestaruussarjaan.

– Peli on parantunut kauden mittaan ja yksilöt uskaltavat tuoda taitojaan esiin aiempaa paremmin. Olemme opiskelleet myös joukkuepelaamista, mutta emme tee sitä pelaajien taidon opettelun kustannuksella, valmentajat Anssi Kiuru ja Olli Laine ynnäävät.

Töitä joukkueella on tehtävänä edelleen, vaikka hieno virstanpylväs saavutettiinkin.

– Eihän työ koskaan helpotu, tai lopu. Olemme olleet luottavaisia sen suhteen, että hyvin harjoitellut asiat alkavat näkymään myös otteluissa ajan myötä, kaksikko tuumaa.

Kovin kauaa pojat eivät ehdi nousua juhlistamaan, sillä joukkue osallistuu tuttuun tyyliin kuluvalla viikolla alkavaan Santa Claus Cupiin.