FC Santa Claus Junioreiden P05-joukkue kävi hakemassa turnauskokemusta jo toisena keväänä peräjälkeen Seinäjoelta, Luiz Antonio Cupista.

Hyvin järjestetty, mutta hieman muhkuraisilla kentillä taisteltu turnaus pelattiin 05-ikäluokassa yhdessä sarjassa, joka oli jaettu kahteen lohkoon. Santajunnut selvittivät tiensä alkulohkosta ylempään loppusarjaan voittamalla Kurikan Ryhdin (5-2) sekä kokkolalaisen GBK:n (5-1). Alkusarjan viimeisessä ottelussa voimat oli vähissä ja turnauksen isäntäjoukkue Sepsi-78 voitti ottelun oltuaan ahneempi maalipaikoissaan (0-5). Tulos oli oikeutettu, mutta olisi voinut olla rumempikin ilman Eemeli Pirttilän kiinni nappaamaa rangaistuspotkua.

Kahdella voitolla FC SCJ pääsi ylempään loppusarjaan, joka pelattiin yksinkertaisena lohkona. Loppusarjan ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan sama Sepsin joukkue, mutta tällä kertaa nuori pukkilauma oli valmiina. Kova ja tasainen taistelu päättyi lopulta voittoon (2-1), kun Joel Kunnari karkasi viimeminuuteilla väkisin maalintekoon.

Loppusarjan toinen ottelu oli niin ikään kova taistelu, kun vastaan asettui Lapuan Virkiä. Joukkueet menivät tauolle Santan johtaessa Veeti Hettan tekemällä maalilla. Virkiä tuli tasoihin toisen jakson aikana, mutta Lenni Säynäjäkangas kävi iskemässä lähietäisyydeltä paluupallon lapualaisten verkkoon ja varmisti näin kolme pistettä Santalle.

Viimeinen ottelu muodostui sarjamuotoisista jatkopeleistä huolimatta finaaliksi, kun Ilves Pirkkala oli voittanut Virkiän ja pelannut tasan Sepsin kanssa. Ottelu oli hyvin tasainen ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Ilves karkasi johtoon, mutta Santa kampesi ottelun tasoihin pian avausmaalin jälkeen. Puoliajalle mentiin Ilveksen johdossa (1-3) ja kun toisella jaksolla ei lisäosumia nähty, sai Ilves riittävät pisteet turnauksen voittoon. Ottelussa Santa kävi useamman kerran maaliviivalla, sekä kolisteli maalipuita, mutta tuuri oli Ilveksen puolella ja Santan oli tyytyminen hopeamitaleihin.

Turnaus oli kokonaisuutena todella hyvä ja joukkue sai valmentajaltaan ansaitut kehut.

– Parasta peliämme kuluvalla kaudella. Pojat saivat aimoannoksen itseluottamusta otteluihin ja taistelivat todella rohkeasti, fyysisesti suurempikokoisia vastustajia vastaan. Olosuhteet olivat hieman vaikeat, mutta sekin oli sivuseikka kun joukkue oli henkisesti hyvin latautunut ja hyvin valmistautunut. Toivottavasti pelaajat saivat hyviä oppimiskokemuksia siitä, että kovissakin turnauksissa voidaan pärjätä, kun ollaan rohkeita, päämäärätietoisia ja hoidetaan valmistautuminen pelaamista palvelevalla tavalla. Olen todella tyytyväinen jokaisen pelaajan otteisiin ja rohkeuteen pelata. Toivon, että turnauksen anti kantaa pelaajia pitkälle tällä kaudella, joukkueen valmentaja Anssi Kiuru summasi.

Nollavitosiamme myös Eerikkilän kansainvälisessä turnauksessa

FC Santa Claus Junioreita on ollut edustamassa Eerikkilässä järjestetyssä kansainvälisessä Sami Hyypiä Akatamian turnauksessa Daniel Salmela, joka valittiin Pohjois-Suomesta kasattuun 05-aluejoukkueeseen. Tapahtuma on ikäluokalle ensimmäinen laatuaan.

Pitkään viikonloppuun sisältyy otteluita, sekä SHA-testipatteristoa ja luentoja. Sunnuntaina Pohjois-Suomen joukkue kohtasi hollantilaisen kivikovan Vitessen ja hävisi ottelun 2-0. Maanantaina joukkue kohtasi Käpylän Pallon sekä iltaottelussa espoolaisen Hongan. Tiistaina joukkueet pelaavat turnauksen sijoitusottelut. Muita turnauksessa olevia joukkueita ovat Keski-Suomesta kasattu vastaava ikäluokan aluejoukkue, turkulainen TPS, tanskalainen FC Midtjylland, HJK Helsingistä, sekä Ilves Tampereelta.