Joni Valta ja Ossi Koskela kouluttamassa nappulaohjaajia.

Viikonloppuna pidettiin Rovaniemen Palloseuran kanssa yhteistyössä järjestetty nappulaohjaajien koulutus. Kouluttajina toimivat FC Santa Claus Junioreista Joni Valta, RoPS:sta Ossi Koskela sekä Rovaniemen Erotuomarikerhon puolesta Petri Veikkolainen.

Koulutus pidettiin Santa Sport Lapin Urheiluopiston tiloissa ja osanottajia oli parisenkymmentä.

Paketissa käytiin läpi E-valmentajakoulutusta vastaava paketti, johon haluttiin liittää mukaan myös pelin ohjaamiseen suunnattu osio. Huutoon vastasi Petri Veikkolainen, jolla on kokemusta erotuomaritoiminnasta Suomen korkeimmilta tasoilta sekä jalkapallon että futsalin puolelta. Meritoituneempaa pelin ohjaamisen kouluttajaa saa Lapista hakea.

 

Petri Veikkolainen.

Meriittejä on myös ensinmainituilla. Valta on UEFA B-koulutettu valmentaja ja käynyt myös Palloliiton D-tason kouluttajakoulutuksen, yhdessä Anssi Kiurun kanssa. Koskela on puolestaan RoPS:n Veikkausliigajoukkueen, sekä kaikkien juniorijoukkueiden maalivahtivalmentaja.

– Ensimmäinen yhteistyössä toteutettu koulutustapahtuma. Hyvä mieli jäi, Valta hymyilee.

Osallistujamäärän toivottiin olevan suurempi, mutta pään avauksena tätä tapahtumaa pidettiin hyvänä.

Nappulaliigatoiminta alkaa viikolla 20. Tulevalla kaudella kaikki nappulaikäiset tytöt pelaavat yhteistyöllä toteutettavassa Rovaniemen Mimmiliigassa.

AK