Santa Claus Liiga starttaa ensi vikolla, eikä avajaisiinkaan ole enää kuin yhdeksän päivää. Tätä silmällä pitäen myös tulevat Liigan ohjaajat saivat koulutuksen siihen, mitä tuleman pitää.

Nuoria ja ennen kaikkea innokkaita ohjaajia saatiin runsaslukuisesti paikalle seuran toimistolle E-ohjaajakoulutusta varten. Koulutuksessa tähdennettiin peli-ilon ilmapiiriä, kerrattiin tärkeitä asioita lasten kohtaamisesta, sekä ohjaajan vaikutuksesta lapsiin. Suuri osa aiheista olikin koulutettavalle väelle tuttuja, sillä lähes kaikilla oli lajiin tai liikuntaan sekä ohjaamiseen jonkinlainen kokemuspohja. Tämä näkyi myös todella laadukkaasti vedettyinä malliharjoituksina.

Myöskään heittäytymisen puutteesta tulevia ohjaajia ei voi syyttää. Käytännön osiossa kuului naurua, näkyi punaisia poskia ja tuulisesta säästä huolimatta saatiin pieni hiki pintaan.

Seuran väki odottaa vähintään yhtä kovalla jännityksellä alkavaa nappulakautta kuin uudet ohjaajatkin. Koulutuksen Palloliiton osuudesta vastasi Anssi Kiuru ja seuran käytännöistä, sekä malliharjoituksista Kiuru ja Marja Ylisirkka yhdessä.

Molemmat olivat tyytyväisiä ohjaajien panostukseen koulutuksessa. Sen ohjaajat saivatkin kuulla loppupalautteessa. Myös johtokunnan jäsen Petri Veikkolainen oli soluttautuneena koulutettavien ohjaajien sekaan ja piti koulutuksen sisällöstä. Lisäksi hän korosti tulevien ohjaajien olevan erittäin merkittävässä asemassa pienten futareiden tulevaisuutta ajatellen.