Seuramme toiminnan olennainen osa ovat ihmiset – pelaajat, vanhemmat, perheet, valmentajat, ohjaajat, toimihenkilöt, työntekijät ja johtokunnan jäsenet. Petri Veikkolainen on yksi ihmisistä seuran laadukkaan toiminnan takana – tässä hänen tarinansa matkasta meidän seuraan.

”Olen toiminut erotuomarina jalkapallossa ja futsalissa vuodesta 2004. Peleissä kuulee kaikenlaista kommenttia kentältä ja sen laidalta. Vaikutuin vuosien mittaan siitä, että ollessani Fc Santa Claus junioreiden otteluissa erotuomaritehtävissä, en ole koskaan kuullut protestointia tai huutelua. Sekä pelaajat että toimihenkilöt ovat olleet hyvätapaisia ja kunnioittaneet kaikkia pelin osapuolia, myös erotuomareita.

Omien lasten harrastuksen myötä tuntui helpolta hakeutua seuraan, jonka toiminta ulkoapäin näytti perustuvan vahvaan kasvatukselliseen arvopohjaan. Sittemmin olen seurassa toimiessani oppinut, että seuran toiminnassa sen arvot kasvatuksellisuus ja yhteisöllisyys todella näkyvät jokapäiväisessä toiminnassa.

Nyt toimiessani pojat09 -joukkueen jojona, otimme heti käyttöön tavan käydä ottelun jälkeen kiittämässä pelinohjaajaa tai erotuomaria matsista. Se on pieni ele, mutta uskon että kasvattaa pelaajiamme fiksummiksi ja noudattamaan peruskäytöstapoja.”