U15-pojat (2004) kokoontuvat ensimmäiseen maajoukkuetapahtumaansa Eerikkilään 5.-7. helmikuuta. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola on valinnut leirille 32 lupaavaa nuorta jalkapalloilijaa, joiden joukossa on FC Santa Claus Junioreiden kasvatti Miska Ylitolva. Seuran edustusta täydentää Roope Nikkarinen, joka on valinnoissa varasijalla.

– Kaikki aluejoukkueet leireilivät joulu- ja tammikuun aikana ja tietysti myös tähtitarhatapahtuma on tuoreessa muistissa. Olen katsonut tähtitarhan kaikki kuusi peliä vielä uudelleen. Lisäksi olen nähnyt seurajoukkueotteluita ja keskustelut sekä alue- että seurajoukkuevalmentajien kanssa paljon, Lehtola kertoo valintaprosessista Palloliiton sivuilla.

– Valinnat eivät ole koskaan helppoja ja haluan korostaa, että tämä on vasta ensimmäinen maajoukkueleiri. Se, että on nyt mukana tai ei ole, ei ole mitenkään lopullista. Edessä on kuitenkin todella hieno tapahtuma, odotamme koko valmennusryhmän kanssa sitä innoissaan.

Ja kuten niin usein, myös tällä kerralla muutamia hyviä pelaajia on loukkaantuneena ja siksi sivussa tältä leiriltä. Lehtola myös lisää, että kilpailu on tietyille pelipaikoille kovempaa.

– Vinkkinä nuorille pelaajille, että hyviä laitapelaajia, puolustajia tai keskikenttäpelaajia, meillä ei ole liikaa.

Helmikuun alun tapahtumassa harjoitellaan ja pelataan kaksi sisäistä ottelua.

– Tulemme hiomaan pelitapaamme. Lisäksi teemme pelipaikkakohtaisia harjoituksia, joissa voimme vertailla samojen paikkojen pelaajien ominaisuuksia toisiinsa, Lehtola toteaa.

Lähde: Palloliitto